Hotel Osmoliš
Welcome
0   /   100

O nama

ZAVIČAJ / LOKACIJA

Svi su čuli za Dubrovnik, srednjovjekovni grad, biser Jadrana, čija povijest datira još od 6. st. Osim bogate povijesti, impozantne arhitekture i slavnih utvrda, Dubrovačka republika je poznata po kulturi ladanja. Blagostanje te osjećaj sigurnosti i slobode formirali su kulturu življenja u humanističkom duhu i poticali stvaralački entuzijazam.

Sofisticiranost, sklad i grad po mjeri čovjeka - glavne karakteristike dubrovačke estetike - bile su jasno vidljive, a duh dokolice i joie d’vivrea  širio se svim stranama Republike.

Ljetnikovci s parkovima, terasama, ribnjacima, trijemovima i kapelicama nastaju van zidina, u manjim mjestima u okolici Dubrovnika još u ranom 15. stoljeću, u koraku s vremenom i novoprobuđenim shvaćanjem prirode, društva, krajolika i prostora.

Jedan takvo, sanjivo i arkadijsko mjesto su Brsečine, mirno naselje uz more, svega 17 km od Dubrovnika. Područje je bogato mirisnom i ljekovitom mediteranskom vegetacijom; limuni, smokve, lavanda, žižula, bosiljak, bugenvilija, lovor i  mirta krase obližnje padine zahvaljujući ugodnoj mediteranskoj klimi, pa ne čudi što je u povijesti bilo omiljeno odmaralište domaćeg plemstva, s čak dva očuvana ljetnikovca.

Maslinarstvo i ladanje su bogato isprepleteni u našoj tradiciji. Uzgoj ove plemenite biljke je još od Dubrovačke republike zaštitni znak  ovog lokaliteta, s drevnom sortom imena Brsečka, odnosno Zuzorka, nazvanoj po renesansnoj pjesnikinji i muzi Cvijeti Zuzorić, koja je boravila u ljetnikovcu iz 16. stoljeća.

Hotel Osmoliš - Brsečine - Dubrovnik

NAŠA PRIČA

Gledajući unatrag, u mogućnosti smo pronaći zlatnu nit koja se kaskadno spušta kroz vrijeme i isprepliće s našim obiteljskim stablom, povezujući bogatu tradiciju i vitalnost područja - s okusom bezbrižnog života na selu i sveprisutnim maslinama.

Sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća naši su baka i djed počeli ugošćivati turiste u svojoj obiteljskoj kući u Brsečinama. Bavili su se maslinarstvom, hranili domaće životinje, uzgajali voće i povrće i proizvodili domaći sir. Gosti i domaćini jeli su za istim stolom, domaću, izvornu hranu s imanja. Djed i baka nisu govorili strane jezike, ali su poznavali sofisticirani jezik vizije turizma. Imali su kuću punu zadovoljnih gostiju iz cijele Europe. Mnogi od njih su se iznova vraćali, i s domaćinima razvijali topli, prijateljski odnos.

Naši su roditelji nastavili ovu tradiciju, u novoizgrađenoj ladanjskoj kući. Mama je kuhala za svoje goste, koji bi dolazili svake godine tijekom cijelog desetljeća, sve dok naši životi nisu brutalno prekinuti ratom, koji je Brsečine i naš dom ostavio razorenim.

Nakon teških vremena trebalo je krenuti od nule i podići imanje iz pepela. Motivirani da vratimo naš izgubljeni raj - odlučili smo nastaviti obiteljsku tradiciju gostoprimstva i izgraditi hotel. Poučeni obiteljskim iskustvom, želimo biti u izravnoj interakciji s našim gostima i voditi brigu o kvaliteti usluge, osobno i na licu mjesta. Nastavljamo i s tradicijom maslinarstva na imanju u blizini hotela, posebno lokalne sorte “Zuzorke”, čije ćemo ulje koristiti u restoranu, a uskoro i u našem wellnessu.

HOTEL OSMOLIŠ

Osmoliš je obiteljski poduhvat, te svatko od nas donosi svoje vještine u zajedničku viziju dok se ponovno upuštamo u novu eru turizma. Dobio je ime po šumovitom poluotoku pored Brsečina, posebnom mjestu za nas velikog emocionalnog značaja, uz kojeg nas vežu dječje avanture i drage uspomene.

Hotel je smješten je na uzvišenom dijelu mjesta Brsečine, udaljenom 20 minuta vožnje od Dubrovnika i svega 15 minuta pješice od lokalne plaže, okružen maslinama i mirisnim mediteranskim biljem. Krasi ga zadivljujući pogled na blistavo Jadransko more i otoke Elafite.

Hotel Osmoliš je idealna lokacija koja osigurava privatnost i tišinu. Dovoljno je daleko od dubrovačke buke i vreve, a opet tako blizu jedne od najpoznatijih turističkih destinacija.  

Osmoliš ima sve što Vam treba - sjajne sobe ja jedno ili dvoje, prostrane apartmane s terasama opremljene jacuzzijima ili privatnim bazenom pogodne za obitelji, relaksacija u bazenu - unutarnjem ili vanjskom, opuštajući tretman u wellnessu i jedinstven gastronomski doživljaj nadahnut kulturom ladanja u Dubrovačkoj republici.

member of:
boutique hotel
WelcomeBeyond-Collection-Black-Regular